TISZTELT LÁTOGATÓINK!

A PROFIFUGA MEGÚJÍTÁSÁN DOLGOZUNK. NAPRAKÉSZ TARTALOMMAL ÉS KEDVEZŐ VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEKKEL JELENTKEZÜNK A MEGÚJÍTÁST KÖVETŐEN!

ADDIG IS SZÍVES TÜRELMÜKET KÉRJÜK.

A PROFIFUGA CSAPATA

Gumiám G szilikon tömítő 70 m

Gumiám G szilikon tömítő 70 m
Gumiám G szilikon tömítő 70 m
Alkalmas földgáz, PB-gáz, benzin és olajvezetékek menettömítésére a használati utasítás szerint

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

  • A GUMIÁM® G egykomponensű, a levegő nedvességtartalmának hatására térhálósodó, szilikonbázison felépített tömitőpaszta. A térhálósodás során a paszta konzisztenciájú anyag foko-zatosan gumiszerű tulajdonságokat vesz fel.

     

ALKALMAZÁSI TERÜLET 

  • A GUMIÁM® G pentánállósága miatt különösen alkalmas földgáz, PB-gáz, benzin és olajvezetékek menettömítésére. Kisnyomású gáznál (0,2 bar-ig) a vezeték szerelése után azonnal nyomás alá helyezhető, nagyobb nyomású gázvezeték esetén a tömítő réteg vastagságától és a vezeték át-mérőjétől függően hosszabb-rövidebb nyomásmentes várakozási időtartam szükséges.
  • 1 bar túlnyomású gázvezetéknél célszerűen 6 óra, ennél nagyobb, pl. 6 bar esetén 12 óra szüksé-ges. Az átvulkanizált GUMIÁM® G 160 0C-ig gáztömör kötést, biztosit.
  • Mint menet-tömítőanyag igen előnyösen alkalmazható vízvezetékek és kisnyomású gőzvezetékek tömítésére. A tömítés vizes közeg esetén 120 0C-ig vízgőznél 160 0C-ig vehető igénybe, élettarta-ma csökkenése nélkül. A GUMIÁM® G gátolja a menetkorróziót, ezáltal a létrehozott kötések ron-csolás nélkül bonthatók.


JELLEMZŐ TULAJDONSÁGOK

  • Speciális összetételéből adódóan enyhén zsíros felületekre való tapadás is biztosított, így elsődle-gesen gáz- és vízszerelvények menetes csatlakozásainak speciális tömítőanyag.
  • Kiválóan tapad fémre, fára. Nem tapad olajos vagy poros felületeken, továbbá polietilénre, polip-ropilénre.
  • Az átvulkanizált GUMIÁM® G víztaszító, ellenáll híg savaknak és lúgoknak, valamint szénhidro-génálló. Ózon- és oxigénálló, UV álló, fagyálló (-50 0C-ig), így az extrém időjárást viszonyok nem károsítják. A vulkanizátum megtartja rugalmasságát, ami menettömítésnél tartós gáztömörséget-biztosit.

Eltarthatóság:

Nedvességtől, savgőzöktől mentes helységben tárolható, max. 35 0C-on. Garanciális idő meg-felelő tárolás esetén a gyártástól számított 12 hónap.

Kiszerelés:

Alumíniumtubusokban 70 cm3-es töltőtérfogattal.

Színválaszték:

fehér

Biztonsági adatlap:

PDF

Műszaki specifikáció:

PDF
Profifuga.hu © Minden jog fenntartva. - Készítette: Alexgraphics