TISZTELT LÁTOGATÓINK!

A PROFIFUGA MEGÚJÍTÁSÁN DOLGOZUNK. NAPRAKÉSZ TARTALOMMAL ÉS KEDVEZŐ VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEKKEL JELENTKEZÜNK A MEGÚJÍTÁST KÖVETŐEN!

ADDIG IS SZÍVES TÜRELMÜKET KÉRJÜK.

A PROFIFUGA CSAPATA

Fugaszil BF 70 ml

Fugaszil BF 70 ml
Fugaszil BF 70 ml
szilikon

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS:

Víz, illetve levegnedvesség kizárásával tárolható és azok hatására szobahmérsékleten szilikongumivá vulkanizálódó, fehér tömít paszta. Összetételét tekintve speciális szilikonpolimert, szilikonolajat, térhálosítót, nagy diszperzitású szilíciumoxidokat tartalmazó, paszta konzisztenciájú anyag. Átvulkanizálódott állapotban vízzel, híg savakkal és lúgokkal szemben ellenálló. Penészgátló adalékot tartalmaz! Színválaszték: átlátszó és fehér

ALKALMAZÁSI TERÜLET:

Fürdszobai szerelvények, fürdkád-fal, mosdó-falillesztések, Menetes, vagy tokos fém és manyag cscsatlakozások víz- és gázálló tömítése. Kórházi mtk, üzemi konyhák vízszerelvényeinek higiénikus tömítése, szigetelése. Kemencék, sütk, cserépkályhák illesztéseinek tömítése. Elektromos szerelvények idjárásálló lezárása. Gépkocsik, jármvek szélvédüveg illesztéseinek tartós tömítése. Manyag és fém tetszerkezetek illesztéseinek vízzáró tömítése. Univerzális, rugalmas tömít- és ragasztóanyag laboratóriumban, mszerész gyakorlatban és a háztartásokban, stb. Nyílászáró szerkezetek (ajtók, ablakok) záró felületeinek légmentes szigetelése

ALKALMAZÁS MÓDJA:

A jó tapadás érdekében a felületeket portalanítani és zsírtalanítani kell. A felületek portalanítását vizes lemosással, a zsírtalanítást oldószeres kezeléssel (pl. benzin, trikloretilén) célszer végezni. Amennyiben a zsírtalanítás mosószerrel történik, a felületet tiszta vízzel le kell mosni és meg kell szárítani, mert mosószeres felületen nem megfelel a tapadás. A tisztított felületre felvitt tömít paszta felületén minimum 65 % relatív nedvességtartalom mellett kb. 15-20 perc múlva gumiszer hártya képzdik, mely a vulkanizáció kezdetét jelenti, 2 mm-nél nem vastagabb rétegek 24 órán belül kivulkanizálódnak, végleges mechanikai tulajdonsága csak egy hét múlva alakul ki. Nyílászárók tömítése, szigetelése esetében következképpen kell eljárni: a záró felület egyikére, célszeren az állórészre (ablak vagy ajtó) nyomjuk ki a megfelel paszta mennyiséget, majd helyezzünk rá polietilénfólia csíkot, ezt követen zárjuk össze a záró felületeket. 24 órán keresztül a nyílászárókat ne bolygassuk, azt követen a zárószerkezetek használhatók, de a fóliacsíkot csak akkor távolítsuk el, ha az alatt lev tömít paszta már átgumisodott. A kitüremlett felesleges rész pengével, vagy éles késsel levágható. A tömített felület a szokásos módszerekkel tisztítható, azokkal szemben ellenáll.

JELLEMZ TULAJDONSÁGOK:

Igen elnyös tulajdonsága, hogy mind vízszintes, mind függleges felületen terülés, illetve megfolyás nélkül alkalmazható. Kiválóan tapad csempére, fémre (vas, acél, eloxált alumínium stb.) üvegre, manyagokra (kemény PVC, bakelit, poliészter, stb.) natúr és festett fafelületekre, valamint zománcozott felületekre. Nem tapad polietilénre, polisztirolra, mely tulajdonságot formaleválasztásra lehet hasznosítani. A kivulkanizált gumi jó elektromos szigetel, hideg- és hálló (-50 - +180 0C-ig). Hidrofób, vízálló, híg savaknak és lúgoknak, valamint alkoholnak ellenáll. Ásványolajok és származékaik kismértékben duzzasztják. 100% SZILIKON! Jobb tapadás! Minimális zsugorodás! Jobban tisztítható! Hosszantartó penészgátló hatás!

 

Eltarthatóság:

Nedvességtől, savgőzöktől mentes, lehetőleg zárt raktárhelyiségben tárolható, +5 - 35 oC hmérsékleten. Garanciális idő megfelelő tárolás esetén 18 hónap.

Kiszerelés:

70 ml

Színválaszték:

átlátszó, fehér

Biztonsági adatlap:

PDF

Műszaki specifikáció:

PDF
Profifuga.hu © Minden jog fenntartva. - Készítette: Alexgraphics