TISZTELT LÁTOGATÓINK!

A PROFIFUGA MEGÚJÍTÁSÁN DOLGOZUNK. NAPRAKÉSZ TARTALOMMAL ÉS KEDVEZŐ VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEKKEL JELENTKEZÜNK A MEGÚJÍTÁST KÖVETŐEN!

ADDIG IS SZÍVES TÜRELMÜKET KÉRJÜK.

A PROFIFUGA CSAPATA

F.BS Tömítő-ragasztó tubusos 70 ml

F.BS Tömítő-ragasztó tubusos 70 ml
F.BS Tömítő-ragasztó tubusos 70 ml

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

  • Az F.BS egy szilikonbázison felépített paszta konzisztenciájú egykomponensű ragasztó és tömítő-anyag, mely a levegő nedvességének hatására fokozatosan gumiszerű tulajdonságokat vesz fel. A kialakult ragasztófilm, illetve tömítőréteg rugalmas és ezt a tulajdonságát széles hőmérséklettar-tományban (-50 0C és +200 0C között használható) tartósan megtartja.

ALKALMAZÁSI TERÜLET 

  • Hézagok, repedések vízálló és légzáró tömítése. Fűtő- és hűtőberendezések szerelésénél a ha-gyományosan alkalmazott tömítések ragasztása. Nézőüvegek, figyelőablakok tömítése a vegy-iparban. Klímaberendezések, klímaszekrények szerelésénél tömítőanyag. Lakókocsi szerkezeti elemeinek illesztésénél ragasztó és tömítőanyag. Üvegakváriumok ragasztása. Elektromos kábel-kivezetések tömítése. Számok, betűk, adattáblák felragasztása, szerszámgépeken. Hajókabinok és hajóablakok tömítése. Kályhaajtók és azok figyelőablakainak tömítése. Elektromos szerelvé-nyek időjárásálló lezárása. Műszeriparban rezgéscsillapító tömítőanyag. Univerzális rugalmas ra-gasztó és tömítőanyag laboratóriumokban, műszerészgyakorlatban és a barkácsolók részére.


JELLEMZŐ TULAJDONSÁGOK

  • Elsőrendű műszaki tulajdonságaiból adódóan kitűnően ellenáll vibrációs hatásoknak, nyíró- és húzófeszültségeknek továbbá nedvességnek, ózonnak és időjárási viszonyokból származó extrém behatásoknak.
  • Jó az ellenálló képessége híg savakkal és lúgokkal szemben, kőolajszármazékok viszont kismér-tékben duzzasztják.
  • Átvulkanizált állapotban igen jó elektromos szigetelő. Kifogástalanul tapad fémekre, üvegre, csempére, PVC-re. Bakelitre, natúr- és lakkozott fafelületekre stb. Nem tapad polietilénre és polip-ropilénre, ezt a tulajdonságát formaleválasztásra lehet hasznosítani.
  • Előnyös tulajdonsága, hogy úgy vízszintes, mint függőleges felületen terülés és megfolyás nélkül alkalmazható.


ALKALMAZÁSI FELTÉTELEK

  • Az F.BS ragasztó, illetve tömítőanyag felvitele előtt a felületeket – legyen az fém, fa, stb. – alapo-san portalanítani és zsírtalanítani kell, illetve szükség esetén le kell csiszolni. A portalanítást vizes lemosással, a zsírtalanítást oldószeres kezeléssel (pl. könnyű benzin) célszerű végezni. A felület-előkészítés végső fázisa a felület szárítása, ugyanis jó tapadás csak száraz felületen érhető el.
  • Amennyiben tömítésre használjuk az F.BS-t, a felvitt tömítőpaszta felületén kb. 15 perc múlva gu-miszerű hártya képződik (60 % relatív légnedvesség mellett, szobahőmérsékleten), mely a vulkanizáció kezdetét jelzi. Az átgumisodási folyamat a felület irányából befelé megy végbe, 5 mm-nél nem vastagabb rétegek 24 óra múlva átvulkanizálódnak.
  • Ha ragasztási műveletet végzünk, a ragasztófilm térhálósodása a levegővel érintkező határfelüle-ten indul meg a film síkja irányában befelé halad tovább.

Eltarthatóság:

Nedvességtől, savgőzöktől mentes helységben tárolható, max. 35 0C-on. Garanciális idő megfelelő tárolás esetén a gyártástól számított 12 hónap.

Kiszerelés:

Alumíniumtubusokban 70 ml-es

Színválaszték:

transzparens

Biztonsági adatlap:

PDF

Műszaki specifikáció:

PDF
Profifuga.hu © Minden jog fenntartva. - Készítette: Alexgraphics